ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 2022

ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΠΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ-ΙΣΠΑΝΙΑ

Στην Βαρκελώνη της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 29 Ιουλίου συνάντηση σχολείων στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ KA102 με τίτλο ‘Η σημασία και τα οφέλη του coaching και mentoring στην εκπαίδευση’ με στόχο την κατάρτιση των εκπαιδευτικών. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν το 1ο ΕΠΑΛ Πύλης, το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ Βόλου, το 1ο ΕΠΑΛ Ελασσόνας και το 1ο ΕΠΑΛ Παλαμά .

Οι εκπαιδευτικοί που εκπροσώπησαν το 1ο ΕΠΑΛ Πύλης ήταν Καρακαντά Ελένη ΠΕ11 αρχηγός, Σταφυλά Σταυρούλα ΠΕ06, Πολυζωάκη Δάφνη ΠΕ87.09, Ζαχαράκη Δήμητρα ΠΕ 82 και Μπάρδας Χρήστος ΠΕ 82.

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μία σειρά από παρουσιάσεις και συμμετείχαν σε εργαστήρια που διοργάνωσαν οι υπεύθυνοι του φορέα (STUCOM CENTRE DE STUDIS). Κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος δημιουργήθηκε ένα μαθησιακό περιβάλλον όπου μέσα από τη χρήση των κατάλληλων διδακτικών μεθόδων όλοι οι εκπαιδευτικοί επέδειξαν τις ομαδικές εργασίες που αφορούσαν στη σημασία και τα οφέλη του coaching και mentoring στην εκπαίδευση. Επίσης στο χρονικό διάστημα της παραμονής τους στην όμορφη Βαρκελώνη οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ιστορικά μνημεία, μουσεία και εκπληκτικά αξιοθέατα.

Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι εκπαιδευτικοί θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις τάξεις του νέου σχολικού έτους με σκοπό την καλύτερη συνεργασία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Οι φωτογραφίες μας